Вітаю Вас Гість!
Неділя, 20.01.2019, 05:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Пошук на сайті

Посилання



Слово Митрополита

Стефан, митрополит Киевський та всій України

По гарячих слідах 2 ...

Головна » Новини  
Різдвяне послання Високопреосвященнійшого Константина Архієпископа Львівського й Галицького

Різдвяне послання

Високопреосвященнійшого Константина Архієпископа Львівського й Галицького

Христос рождається!

Дорогі в Христі брати і сестри, священнослужителі, ченці і черниці, і всі люди доброї волі. Всі ми з радістю чекаємо народження Сина Божого з трепетом та піднесенням, бо народжується Син Божий – Спаситель Світу – Месія. В цей день всі ми чекаємо чуда і воно приходить до кожного з нас, адже народжується Сам Господь – Ісус Христос. Кожна родина готується до Різдва Христового з пошаною та найкращими побажаннями один до одного, щоб у мирі і злагоді зустріти народження Дитини - Христа Ісуса та помолитись за мир, добробут родини та всієї країни. Ми всі маємо надію на мир в душі та в країні і що мир настане неодмінно.

Різдво Христове - це свято радісне, світле, з вертепами й колядками та різдвяною ялинкою, подарунками, народними гуляннями, хороводами та карнавалом, урочистими богослужіннями у церквах і храмах. Різдво Христове – це запитання і одночасно відповідь для християнина, що зробив Христос для мене і що зробив я для Христа. Це свято з глибоким корінням і традиціями, звичаями цікавими, атрибутами та особливостями, притаманними тільки цього свята. Мабуть, значимість такого свята, як Різдво Христове, навряд чи варто комусь доводити. Адже навіть той факт, що в більшості країн світу офіційне літочислення ведеться саме від Різдва Христового, говорить про важливість та соціальну значущість цього свята. Відзначимо, що свято Різдва шанують в усьому світі - колядки, вертепи – красота ненаглядна та неповторна. Ми часто вітаємо один одного та бажаємо багато всього, а головне Божого благословення та мирного неба над головою. На сьогоднішній день найбільше хочеться мирного неба над головою і це все залежить від кожного з нас, як ми будемо вести себе по відношенню один до одного та до країни в цілому. Цей рік виборів дуже значимий для кожного з нас, бо кого виберемо, так і будемо жити. Тож звертаюсь до всіх людей світу не забуваймо слова Ісуса, а саме – де вас двоє чи троє в Ім’я моє, там Я посеред вас. Будьмо завжди готові до зустрічі Христа Ісуса, а особливо в дні Різдва Його. Любім один одного братньою любов’ю та прощаймо провини ближнім і свої не робімо, і тоді Господь Миру буде з нами. Тому в день святкування Різдва Христового осмислімо значення Різдва Христового, радіймо і прославляймо народження Сина Божого і постараймося, як найбільше виконати волю Боже, а саме, любіть один одного, як полюбив нас сам Господь.
В колядці співається «а де в родині мирно й тихо, там ісчезає всяке лихо, а де згода процвітає – там Христос перебуває». Тому я вам всім бажаю з честю та достойно зустріти народження Ісуса і ніколи не втратити Його. Хай народжене Дитя благословить всіх нас і всю нашу неньку Україну Своєю благодаттю та віджене все погане від нас й України.

Славімо Його!

Львів Різдво Христове 2019 р.

 
 
Опубліковано: 31.12.2018 | Рубрика: Новини | Переглядів: 57
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Усі смайли
Код *: