Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.02.2021, 15:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Пошук на сайті

Посилання



Слово Митрополита

Стефан, митрополит Киевський та всій України

По гарячих слідах 3 ...

Головна » Новини  
Різдвяне послання Високопреосвященнійшого Константина Архієпископа Львівського й Галицького

Різдвяне послання
Високопреосвященнійшого Константина Архієпископа Львівського й Галицького
Христос рождається!
Дорогі в Христі брати і сестри, священнослужителі, ченці і черниці, і всі люди доброї волі. Всі ми з радістю чекаємо народження Сина Божого з трепетом та піднесенням, бо народжується Син Божий – Спаситель Світу – Месія. В цей день всі ми чекаємо чуда і воно приходить до кожного з нас, адже народжується Сам Господь – Ісус Христос. Кожна родина готується до Різдва Христового з пошаною та найкращими побажаннями один до одного, щоб у мирі й злагоді, здоров’ї і родинному спокою зустріти народження Дитини - Христа Ісуса та помолитись за мир, добробут родини та всієї країни. Особливу молитву потрібно принести за тих, хто оберігає та рятує всіх нас від ворога на сході та пандемії. Ми всі маємо надію на мир в душі та в країні і що мир настане неодмінно.
Різдво Христове - це свято радісне, світле, з вертепами й колядками та різдвяною ялинкою, подарунками, народними гуляннями, хороводами та карнавалом, урочистими богослужіннями у церквах і храмах, але сьогодення вносить корективи в служінні в храмах та масових гуляннях. Тому потрібно оберігатися від спокуси скупчення людей, щоб не принести шкоду комусь та не наразитися на небезпеку самому. Потрібно бути безпечними та акуратними до себе та навколишніх людей, бо ворог не спить і в любий час може спокусити нас, тому будьмо обережні і богообдаровані та богонадхнені і з честю зустрічаймо народження Божого Дитятка. Різдво Христове – це запитання і одночасно відповідь для християнина, що зробив Христос для мене і що зробив я для Христа. Це свято з глибоким корінням і традиціями, звичаями цікавими, атрибутами та особливостями, притаманними тільки цього свята. Мабуть, значимість такого свята, як Різдво Христове, навряд чи варто комусь доводити. Адже навіть той факт, що в більшості країн світу офіційне літочислення ведеться саме від Різдва Христового, говорить про важливість та соціальну значущість цього свята. Відзначимо, що свято Різдва шанують в усьому світі - колядки, вертепи – красота ненаглядна та неповторна. Ми часто вітаємо один одного та бажаємо багато всього, а головне Божого благословення та мирного неба над головою. На сьогоднішній день найбільше хочеться мирного неба над головою і це все залежить від кожного з нас, як ми будемо вести себе по відношенню один до одного та до країни в цілому. Тож звертаюсь до всіх людей світу не забуваймо слова Ісуса, а саме – де вас двоє чи троє в Ім’я моє, там Я посеред вас. Будьмо завжди готові до зустрічі Христа Ісуса, а особливо в дні Різдва Його. Любім один одного братньою любов’ю та прощаймо провини ближнім й свої не робімо, і тоді Господь Миру буде з нами. Тому в день святкування Різдва Христового осмислімо значення Різдва Христового, радіймо і прославляймо народження Сина Божого і постараймося, як найбільше виконати волю Боже, а саме, любіть один одного, як полюбив нас сам Господь.
В колядці співається «а де в родині мирно й тихо, там ісчезає всяке лихо, а де згода процвітає – там Христос перебуває». Тому я вам всім бажаю з честю та достойно зустріти народження Ісуса і ніколи не втратити Його. Хай народжене Дитя благословить всіх нас і всю нашу неньку Україну Своєю благодаттю та віджене все погане від нас й України.
Славімо Його!
Львів Різдво Христове 2021 р.
Опубліковано: 04.01.2021 | Рубрика: Новини | Переглядів: 77
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email:
Усі смайли
Код *: