Вітаю Вас Гість!
Субота, 04.05.2024, 00:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Пошук на сайті

Посилання



Слово Митрополита

Стефан, митрополит Киевський та всій України

По гарячих слідах 3 ...

Головна » Новини  
Трагично загинув владика Олег Ведмеденко
Слава Ісусу Христу.
Дорогі брати і сестри, з глибоким сумом сповіщаємо про трагічну загибель владики Олега Ведмеденка, єпископа Луцького, очільника громади Воскресіння Христового, засновника Біблійної школи, місіонера і проповідника.
З 2013 року, коли собором АПЦ була затверджена Київська Митрополія, владику Олега було обрано митрополитом Київським і всієї України. Опікуючись Луцькою громадою владика Олег водночас тримав руку на пульсі життя всієї церкви, уважно стежив за діяльністю її громад. Особливо важлива була його підтримка під час Революції Гідності, коли священики й віряни АПЦ долучились до молитовного життя Майдану. З його благословіння священики почали спільні літургійні служіння з представниками УПЦКП та УГКЦ.
Публікації, книжки владики Олега, його місіонерська присутність у соцмережах зробили його постать близькою і затребуваною для багатьох шукачів істини і дослідників Слова Божого. Ним виплекана громада Воскресіння Христового втілює ідеали і дух саме громад апостольських часів.
В приватних бесідах владика часто говорив про себе, що його не цікавить мирське, минуще, що він полишив все заради Христа, що своє життя він підпорядковує лише Духу і Всеблагій Волі Божій.
Хоч як не болісно і сумно усвідомлювати тяжку втрату, радіймо з того, що в Бога на небі з’явиться ще один молитовник за Україну і за кожного з нас. Спочивай з миром, дорогий брате і владика.
Єпископ Бориспільський Сергій.
15.11.2021
Опубліковано: 16.11.2021 | Рубрика: Новини | Переглядів: 544
Всього коментарів: 0
idth="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Имя *: Email:
Код *: